Mars Red Sky

mars_red_sky_flyer_illustration_by_mariokempes-d4xtnfh

Τυπικό πρωινό στη δουλειά, έχοντας προμηθευτεί την απαραίτητη δοσολογία καφέ, την βασική & de facto καυστική ύλη & πηγή ενέργειας για τους πανταχού programmers, έκατσα στο γραφείο, τσεκάροντας τη λίστα με τα σημερινά tasks. Κάτι όμως έλειπε…μα μουσική κυρίες & κύριοι, τι άλλο! Έδωσα το μπαλάκι στο κολλητό μου Youtube, μήπως και με διαφωτίσει σχετικά με καμιά προτίμηση σε stoner/psychedelic αν και ψηνόμουν περισσότερο για σκέτο stoner, λόγω των μεγαλύτερων αποθεμάτων ενέργειας. Ναι, όπως και να το κάνουμε, οι ψυχεδέλειες πρωινιάτικα σε χαλαρώνουν περισσότερο παρά σε τσιτώνουν.


To recommendation script του Youtube έφτυσε καμιά 25αριά μπάντες & thumbnails, με ένα από αυτά να μου είναι άγνωστο. Ένα που έδειχνε πολλά κόκκινα particles για την ακρίβεια. Η μπάντα? Mars Red Sky. Και αυτό ήταν, πάτησα κλίκ να τσεκάρω το video του track marble sky από τον πρώτο τους δίσκο. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΤΕΛΕΙΟ! ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ Ο &!#@(*&!!! Retro ψυχεδελικό video, με στιγμιότυπα από πυρηνικές εκρήξεις, ραδιενεργά ισότοπα, δοσίμετρα έκθεσης ακτίνων Χ, με vintage 70’s animations αλλά με σύγχρονο και άψογο μοντάζ. Όσων αφορά το track, παναγία βοήθα. Ένα από τα τεραστιότατα κομμάτια που έχω ακούσει ever. Τίγκα heavy, μεθυστικό, μαζί και τα 3, stoner/doom/psychedelic, με τη μπάντα να δίνει μαθήματα στο πως πρέπει να γίνεται η δουλειά. Η φωνή και τα samples βγαλμένα από άλλες δεκαετίες, να χρωματίζουν τους πανίσχυρους ηλεκτρικούς όγκους που εκτοξεύονται από τις κιθάρες & το μπάσο, σε αρπάζουν & σε βάζουν στο τριπάκι του video με το που ξεκινήσει το κομμάτι.


Εκείνη η παγωμένη μέρα του Οκτώβρη (και οι επόμενες 23), όπως καταλαβαίνετε, αφιερώθηκε στους γάλλους Mars Red Sky από την Bordeaux. Η μπάντα σχηματίστηκε το 2007 και από τότες έχουν κυκλοφορήσει 1 ομώνυμο LP, 1 single, 1 split με τους Year of No light (ΓΙΕΙΙΙ!) και το πρόσφατο Be My Guide EP, που κυκλοφόρησε πέρσι. Ακούγοντας τη φάση τους, αυτοί που μου ήρθαν στο μυαλό σαν similar artists ήταν οι Naam, οι ολλανδοί Sungrazer, Radar Men From The Moon, The Machine όσων αφορά τα επίπεδα νεο-ψυχεδέλειας στον ήχο τους καθώς και οι Monkey 3 & Glow Sun όσων αφορά τον stoner χαρακτήρα τους. Κάποια αργά σημεία μου θύμισαν τους επίσης ολλανδούς καρα-doom (from the darkets limbo) Toner Low & (πρώιμους) Suma, αλλά μόνο σε μερικά αργά σημεία/περάσματα. Ο ήχος τους τουμπανιάζεται & γίνεται πιο οικείος & φιλικός στον ακροατή με τις μπόλικες blues καταβολές τους. Αγαπημένες στιγμές για μένα εκτός του “marble sky” από τον ομώνυμο πρώτο τους LP είναι τα “strong reflection” & “clean white hands” και το “seen a ghost” από το πρόσφατο Βe My Guide EP, με chorus και το περίεργο Black Sabbath meets Dead Meadow feeling που αποπνέει.


Σε γενικές γραμμές, η μπάντα γαμάει.
Γαμάει άσχημα, και απ’όσο ξέρω θα κάνουν και περατζάδα στην Ελλάδα μέσα στο Φεβρουάριο – Μάρτιο. Σας τους προτείνω ανεπιφύλακτα, μακάρι να πέρναγαν και από τα μέρη μας σε κάποια φάση. Α και μη ξεχνιόμαστε! Το homework σας για αυτό το ΣΚ σας περιμένει από κάτω. Δώστε βάση στα videos, οι τύποι κάνουν τέχνη, όχι μαλακίες.
Να’μαστε καλά να ακούμε τέτοιες μουσικάρες πιο συχνά.

Homeworkx

MARS RED SKY – Marble Sky
MARS RED SKY – Strong reflection
MARS RED SKY – Clean White Hands
MARS RED SKY – MARS RED SKY LP
MARS RED SKY – Be My Guide (EP)
MARS RED SKY in FB
MARS RED SKY in Discogs


Greek Tour Dates (from their FB page)

02/27 LARISSA (Gr) Stage Club
02/28 THESSALONIKI (Gr) Eightball Club
03/01 ATHENES (Gr) Six D.O.G.S

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s