Dye – Fantasy: Πόρισμα για την ωρίμανση μέσα από διαστροφικούς συμβολισμούς

Image

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΣΠΟ’Ι’ΛΕΡ ΑΛΕΡΤ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΩΤΑ ΛΙΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.

Λοιπόν τον περασμένο οκτώβριο έκανα ένα ταξίδι στη θεσσαλ(λ)ονίκη και την τελευταία νύχτα μετά απο μερικές μπύρες και σάπισμα μπροστά από τον υπολογιστή του Μάνου(τυχαίο όνομα…) ένας φίλος πρότεινε να δούμε το συγκεκριμένο βίντεο κλίπ. Δεν ξέρω αν φταίνε τα πιώματα εκείνης της νύχτας αλλά το βίντεο αυτό μου καρφώθηκε στον νού και δυσκολευόμουν να το βγάλω από τις σκέψεις μου. Ο λόγος ; Δεν χώραγε το μυαλό μου πώς ένα βίντεο που ξεκινάει τόσο αθώα μετατράπηκε σε διαστροφικό ντελίριο. Όμως ήμουν σίγουρος πως υπήρχε κάποια εξήγηση , απέκλεισα την ιδέα πως ήταν άλλος ένας τρελός σκηνοθέτης πίσω από αυτό και έκατσα και έκανα κυμά το μυαλό μου και έψαξα στα inter-webs για ένα πόρισμα. Εδώ λοιπόν θα σας πώ την άποψη μου μαζί με τις απόψεις και άλλων ιντερνετόβιων πίσω από το μπαράζ συμβολισμών( υπερβάλλω ) που κρύβει αυτό το βίντεο.

To βίντεο ξεκινάει με μία παρέα νεανίων (2 κορίτσια , 2 αγόρια) να μπουκάρουν (παράνομα μιας και κατεβαίνουν από ένα παράθυρο) σε ένα κλειστό κολυμβητήριο. Πρώτα κατεβαίνει ένα αγόρι και στην συνέχεια ένα κορίτσι. Το αγόρι δεν χάνει την ευκαιρία, μπροστά στο θέαμα του κώλου της ,και την αρπάζει από εκεί για να την βοηθήσει να κατέβει. Στη συνέχεια το δεύτερο αγόρι κατεβαίνει και βοηθάει και την άλλη κοπέλα να κατέβει . Η δεύτερη φαίνεται να είναι πιο ντροπαλή από τη στάση της. Της προτείνει η άλλη κοπέλα(με την κωλάρα) δείχνοντας το ένα από τα αγόρια ψιθυρίζοντας “γιατί δεν το τρώς το γκομενάκι?” και το γκομενάκι γυρνάει προσφέροντας της ένα μπυρόνι η οποία δεν δέχεται.

Ως εδώ:
μπουκάρισμα σε πισίνα και μπυρόνι –> κάτι άγνωστο και “παράνομο”
αγόρι 1 και κορίτσι 1                          –> λογικά ζευγάρι ή απλά το κορίτσι 1 είναι το πουτανί της παρέας
αγόρι 2                                              –>γουστάρει το δεύτερο γκομενάκι
κορίτσι 2                                            –> ντροπαλή ,χαμηλών τόνων και δεν φαίνεται και πολύ καψούρα

Το πρώτο κομμάτι το περιέγραψα καρέ-καρέ για να δούμε τα δεδομένα μας. Από εδώ και πέρα θα δώσω την εξήγηση που έχω βρεί και σκεφτεί.

ΤΩΡΑ ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΣΠΟ’Ι’ΛΕΡ ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΩΤΑ

Το είδες? ωραία. ΠΑΜΕ . Αυτό το βίντεο κλίπ αντικατοπτρίζει το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση και πως το δέχονται οι διαφορετικοί χαρακτήρες . Η ντροπαλή κοπελιά είναι ένα κορίτσι που δεν έχει απελευθερωθεί ακόμα σεξουαλικά και αυτό φαίνεται από την αρχή με την ντροπαλή της στάση και με την κρίση πανικού που παθαίνει προκειμένου να σωθεί απο το αδύσταχτο φιλί του φλωρου. Το τέρας που εμφανίζεται ξαφνικά είναι αποκρουστικό και χυδαίο. Αλλά γιατί ? Αυτό το τέρας αποτελεί ένα μέρος της πραγματικότητας. Μέσα από το σεξ , και δεν το λέω με κακό τρόπο , περνάμε σε ένα άλλο κεφάλαιο της ζωής μας που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και ο αγγελικά πλασμένος κόσμος που είχαμε στο μυαλό μας καταστρέφεται σιγά σιγά. Είναι η αρχή της ωρίμανσης . Που κολλάνε όλα αυτά? Για θυμήσου τι έκανε το ζευγάρι στο βίντεο. Φασωματάκι μέσ’στη γκαύλα . Παράλληλα ο τυπάκος προσπάθησε να φιλήσει την σεμνούλα μας γι’αυτό και γίνεται κι αυτός μέρος του τέρατος και πέρασε μαζί με το ζευγάρι στην άλλη μεριά (dark side) . Η ντροπαλούλα όμως αρνείται να γίνει ένα με το διαστροφικό τερατούργημα και πηδάει πάλι στην πισίνα ανακαλύπτοντας πως μπορεί να περάσει σε έναν άλλον κόσμο . Αλλά δυστυχώς αντικρίζει ΚΑΤΙ ,  τα μάτια της καίγονται και πεθαίνει. Μετάφραση? Δεν γίνεται να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα (το ΚΑΤΙ), έναν σκοτεινό κόσμο που δεν είχαμε ιδέα πως υπάρχει,  καταλήγοντας στο τέλος να αντικρίζουμε την αλήθεια και το παιδί μέσα μας(αθωότητα) να πεθαίνει.

Σκοτεινό αλλά πέρα για πέρα αληθινό το μήνυμα του βίντεο.

Από κάτω θα βρείτε λίνκ με την εξήγηση κάθε σκηνής του βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=-TwV2Z0NvzY

πλοκαμάρης (plokamar1)

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s